2016. január 31., vasárnap

#7. Mi történt januárban?

Sziasztok! ^-^
Ma van január 31-e, ami egyet jelent a hónap végével, hamarosan belépünk februárba. Ezért hoztam nektek egy január végi összegzőt, ahol mind a Japán, mind a Dél-Koreai eseményeket szeretném leírni zenei színtéren, hiszen sok mindenkit biztos ez vonz a legjobban. Mi történt a k-pop világában? Illetve a j-pop és j-rock/visual kei világában? Nézzük a fontosabb eseményeket.

Feloszlás
KARA
A képek 1-1 linket tartalmaz, ami az egyik videó-klipjükhöz vezet
A 2007-ben 4 taggal debütált lánycsapat számos tagcserét élt meg, és számos kihívást teljesítettek, azonban még a hónap elején bejelentették, hogy a csapat feloszlik. Talán a hirtelenség lehetett az oka annak, hogy sokan ledöbbentek, hiszen mondhatni női vonalon is a k-pop oszlopos tagjai voltak. A három legrégebbi tagnak (Gyuri, Hara, Seungyeon) lejárt a szerződésük a DSP Mediánál, amit nem kívántak meghosszabbítani, így egyedül maradt Youngji, aki 2014-ben lett a banda tagja. Youngji természetesen a DSP Media tagja marad, valószínűleg szólóénekesként fog újra visszatérni. Seungyeon-t valószínűleg színészként láthatjuk majd újra, mivel a Widmay Ent-hez csatlakozott. Hara a Key East nevű ügynökséghez szerződött át. Gyuri-ról egyenlőre nem tudni semmit. 
A banda hivatalosan 2016. január 15-én feloszlott.

BORN

Minden feloszlás egy-egy döbbenetet okoz nincs ez másképp a Born-nal sem. A j-rock/ visual kei egyik legkiemelkedőbb bandája befejezi a közös munkát idén nyáron, melyet már be is jelentettek. A csapat eredetileg 2005-ben jelent meg a zenei színtéren ekkor még RENNY AMY néven, rá egy évre történt sor egy névváltásra, mely a D&L lett, viszont 2008-ban ezt is megváltoztatták immáron a végleges BORN névre. A csapatban egy basszusgitáros csere történt Kifumi helyett Mio kapta ezt a pozíciót. Az utolsó és egyben a 8. évfordulós koncertjüket május 26-án tartják meg. Ray úgy döntött, hogy a zenei életet végleg otthagyja és a BORN az utolsó banda, melynek a tagja. A többi tagról egyenlőre semmilyen információ nincs, de valószínűleg továbbra is zenélni fognak csak más utakon. A csapat február 10-én adja ki még Suicidal Market maxi-kislemezét.

LC9

A második k-pop banda, mely bejelentette, hogy feloszlik. A Nega Network hivatalosan is megerősítette, hogy három év után a csapatot megszüntetik (melynek valódi oka valószínűleg az lehetett, hogy abban az évben több, mint ötvenen debütáltak, így nem volt elég kereslet a fiúkra). 2013-ban debütáltak 6 taggal: Rasa, King, Jun, AO, Eden, J-Hyo. Azóta Rasa bevonult a seregbe, Eden pedig Kanadába költözött, hogy folytassa a tanulmányait. A többiekről egyenlőre nem tudni semmit. A banda szerződése valójában 2015. december 21-én járt le, és 2016. január 23-án jelentették be a végleges feloszlást.

Debütálás
IMFACT

A Star Empire ügynökség szárnyai alatt debütált az IMFACT nevű fiúcsapat. A csapat 5 tagból áll és közel 5 évig várták a január 27-ét, amikor is megmutathatták magukat debütálás formájában. Az ügynökség törekszik arra, hogy minél több figyelmet kapjanak majd a srácok, így sok-sok comeback vár még rájuk. Debütáló dalukat (ami szerintem nagyon aranyos lett a srácokkal együtt) fentebb meghallgathatjátok.

Emellett természetesen történtek botrányok is, de mivel nem szeretnék úgymond "pletyka" blogot csinálni a SMAP ügyéről itt olvashattok és az AIOLOST dobosa szexbotrányáról itt, mely végül a banda feloszlását is okozta.

Kiket várunk vissza februárban?
K-pop terén nem lesz unalom, lássuk, hogy kik fognak visszatérni (van ahol adtak meg dátumot, de van olyan még, ami zsákbamacska). A WINNER február elsején fog visszatérni EXIT:E mini albumukkal, 4MINUTE az Act. 7 mini albumukkal szintén elsején. Taeyeon (Girl's Generation) február harmadikán várható egy digitális single kíséretében, mely a Rain címet viseli. Debütálni fog február tizenötödikén az SS501 alcsapata az SS301 az Eternal5 mini albumukkal. Emellett az ASTRO fiúcsapat is debütálni fog, melynek dátuma február huszonharmadikán. De kikre lehet még számítani? Taemin (SHINee), B.A.P, Amber (fx), BESTie, MAMAMOO, NU'EST, DAY6, Ladie's Code. Várható debütálás még: Cosmic Girl, Project A.

A J-rock és visual kei világában, akik biztosan várhatóak: Pinocchio (február 2), Black Gene for the Next Scene (február 3), Liphlich (február 10), BLaive (február 10), BORN (február 10). Nagyon sokan majd tavasszal térnek vissza ^-^.

J-pop téren egyenlőre a KAT-TUN fog visszatérni február 10-én. 

Ennyi lett volna a januári kitekintés ^-^. Kit vártok vissza a legjobban? ^-^

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése