2016. január 7., csütörtök

#2. Japán divat ~ Minden idők legijesztőbb trendjei

Sziasztok! ^-^
Már az első bejegyzésben láthattátok, hogy a japánok milyen bizarr és érdekes dolgokat tudnak kihozni, még ha sminkről is van szó (szerintünk). A japán nők/lányok ugyan úgy, mint koreai társaik a tökéletességre törekednek és nagyon komolyan veszik a szépségápolást. Ez elég kemény feladat, így néhány furcsa dolgot is bevállalnak. Néhány olyan trendet fogok nektek bemutatni, mely nyugati szemmel akár felháborító is lehet. 

1. Tsuke Yaeba fogak, avagy vámpír fogsor
A képen a TY48 egyik tagja
Pár éve nagy divatja volt a vámpír fogaknak, mely abból állt, hogy a lányok metszőfogaikat agyarszerűvé csináltatták, olyanra, mint amilyen a fentebb említett misztikus lényeknek van. Ez leginkább a fogorvosoknak kedvezett, mivel fogászati beavatkozás volt, mivel nekik kellett megcsinálni ezeket a fogacskákat, és nekik is kellett kezdeniük valamit vele, amikor lement ez a trend. Viszont ez az orvosok problémája volt, a tokiói srácok egészen mást gondoltak erről. Szerintük nagyon csinos és fiatalos az a lány, aki ilyet csináltat. Hát el lehet gondolkodni rajta, hogy megéri e. A poénos oldala, hogy egy külön lány zenekar alakult ennek a divatnak az örömére, mely a TY48 nevet viseli.

2. Csiga kezelés
Lehet sokan hallottatok már arról, hogy vannak különböző csiga nyálas krémek, melyek regenerálják a bőrt, gyulladás csökkentő/ hámlasztó hatása van, és még ki tudja milyen reakciókat vált ki a szervezetünkből. Nos, ha ez nem lenne, elég vannak olyan kozmetikák, ahol kínálnak egy olyan lehetőséget, hogy élő csigák "másszanak" az arcbőrünkön, ezzel meggyorsítva a krémek által nyújtott eredményt. 

3. Kogao 
Ez egy maszk lenne, mely a sebészeti eljárásokat helyettesítené. Mit kínál? Ránctalanítást. Fürdés közben kell alkalmazni, mivel a gőz segítségével simítja ki a bőrt (vagyis ránctalanít), és olyan puhává válik tőle az arcunk, mint egy újszülötté. Viszont ezért meg is kell szenvedni, mivel a maszk, hő és verejték kombótól az arcbőrünk kipirosodik, csípős érzést ad. 

4. Arc karcsúsító 
Az internet világában sokan találkozhattatok már ezzel a tárggyal, bár lehet, hogy akkor nem tudtátok, hogy mire is való. Ez egy arc karcsúsító, mellyel egy 3 perces arctornát kell végezni, s közben ajánlott az ABC-t mondani, hogy az izmaink mozgásban legyenek. Igaz 3 percig (vagy ameddig használja az ember lánya) nevetségessé válik, de elvileg megoldja az esztétikai problémáinkat, mint a megereszkedett bőr. Szerintem inkább hasonlít egy kínzó eszközre és a használata sem lehet kellemes, de ezek szerint Japánban szó szerint értik, hogy a szépségért meg kell szenvedni (vagy mehetsz a kés alá). 

5. Hello Kitty kontaktlencse 
Hello Kitty szülőhazája Japán, így nem meglepő, hogy a ma már 41. születésnapját ünneplő kis aranyos macska karakter, olyan népszerű még mindig. Kezdetben egy pénztárcán jelent meg (1975-ben), azóta pedig számos helyen ott van még kávézója is nyílt, de ha ez nem lenne elég, már a szemedben is ott van, mint kontaktlencse. 

6. Boldog mosoly tréner
Szeretnél szép mosolyt, ami a legnagyobb boldogságodat tükrözi? Emellett széles legyen? Ma már ez lehetséges csak vegyél egy "boldog mosoly trénert". De vajon mi is lehet ez? Nos, ez egy egyszerű gumi, amit a szánkba kell rakni és szorítanunk kell. Ezáltal az állkapocs izmai, a fogak, és az íny is erősödik.

7. Hana Tsun Orregyenesítő 
Ezt a készüléket 20 percig kell, használ, hogy az orruk keskenyebb és egyenesebb legyen. A képet elnézve nem lehet éppen a legkellemesebb érzés. 

8. Szemhéjplasztika tréner
Ha már megvan a megfelelő mosolyunk, most jöhet a következő trénerünk, mely a szemhéjunkért felel. Köztudott tény, hogy az ázsiaiak többségének nincs dupla szemhéja, amiért egy vagyont képesek kidobni az ablakon plasztikai sebészetre. Viszont még mindig van olyan, aki nem szeret kés alá feküdni, neki találták fel ezt a "nagyszerű" készüléket, mely elviekben egy hét pár perces használat utána dupla szemhéjat alkot.


Nekem ez volt a TOP 8-as listám, mely bemutatja a japán szépségipar furcsa, bizarr, ijesztő, de érdekes oldalát. A felsoroltak közül maximum a Hello Kittys kontaktlencsét vállalnám be, a többit biztos nem. Nektek, hogy tetszett az összeállítás? Van olyan, amit kipróbálnátok? Mi az, amit igen? Mi az, amit semmi pénzért sem? Írjátok meg kommentben! ^-^

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése