2016. január 29., péntek

#5. J-cafe - Maid Kávézó

Sziasztok! Japán egy nagyon színes világ, és ez nem csak a kultúrában, gasztronómiában, nyelvben mutatkozik meg, hanem a hétköznapi életben is. Rengeteg kávézó típus van ebben az országban, ma talán az egyik legérdekesebbet fogom nektek bemutatni. Magyarországon is terveztek ilyet létrehozni, ám nem lett belőle semmi. Ez a kávézó nem más, mint a Maid Cafe (メイド喫茶 / メイドカフェ). Ez egy olyan cosplay kávézó, ahol a lányok (vagyis az alkalmazottak)  szobalánynak öltöznek be, és így szolgálják ki a vendégeket, akik leginkább férfiak, így őket mesternek vagy szeretőnek szólítják. Az első ilyen kávézó 2001. március 2-án jött létre Tokió Akihabara negyedében, azóta is egyre népszerűbbek ezek a helyek.
 
Katt a képekre a nagyobb méretért!


Minden kávézóban van állandó menükínálat, ez alól a Maid Cafe sem kivétel. A vásárlók különböző kávékból, teákból, desszertekből, szendvicsekből stb választhatnak. Azonban az ételeknél a cukiságfaktor képez kivételt, a szobalányok különböző aranyos dologgal díszítik a megrendelt ételt esetleg italt is.
Az alkalmazottakra és a vendégekre is sok szabály vonatkozik. A lányoknak az érkezőket úgy kell fogadniuk, hogy "Üdvözöllek itthon, Mesterem!". Ezután a menüt akár fel is sorolják és segítenek a döntésben. A viselkedésben pedig teljesen olyannak kell lenniük, mint egy szobalánynak, illedelmesnek és "alávetettnek", hiszen a "mesterüket" ki kell szolgálniuk. Több ilyen kávézó nyújt extra szolgáltatásokat, mint például fültisztítás vagy masszáz, viszont ezért természetesen plusz költséget számolnak fel. Emellett a lányokkal lehet énekelni karaoke formájában, videó-játékokkal és kártyákkal játszani. A vendégekre olyan szabályok vonatkoznak, mint például, hogy ne fogdossák a lányokat, ne kérjék el a személyes adataikat és ne zaklassák őket. A kávézókban plusz költség ellenében lehet csak fotózni mind a lányokat, mind magát a helyet.

Ez lett volna a Maid Cafe bemutatása ^-^. Nektek mi a véleményetek róla? Kipróbálnátok? Mivel természetesen lány/nő vendégeket is fogadnak, nemcsak a férfiak kiváltsága. Ha Japánba mennék tuti egyszer kipróbálnám, hiszen van akinek hozzátartozik a mindennapjaihoz, egyszer pedig ki lehet próbálni érdekesség képen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése