2016. január 5., kedd

#1. Smink trend ~ Mi volt 2015-ben a legmenőbb Dél-Koreában és Japánban?

Sziasztok! ^-^
Megnyitotta kapuit új blogom oldala, mely a Korean-vogue utódja lett. Remélem régi olvasóimnak tetszeni fog az újítás, és új olvasóimnak is elnyeri majd a tetszését az oldal. A 2016-os évet, így egy új bejegyzéssel nyitom az új blogomon, mely a tavalyi év legfőbb smink trendjeit mutatja be, mind dél-koreai és mind japán oldalon. Lássuk is! ^-^ 

Dél-Korea
Katt a képekre a nagyobb méretért!
A régi trendek mellett újak is felbukkantak, ezzel egy kicsit megváltoztatva a dolgokat. Viszont elsőnek a klasszikusok kerülnek bemutatásra. Szerintem nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a két legelterjedtebb dolog a cica és kiskutya szemek voltak, melyek már évek óta hódítanak Dél-Koreában. Nemcsak sok idolon látni, de ma már ez lett az ulzzang alapja is. A kiskutya szemek (puppy eyes) lényege, hogy minél aranyosabb és ártatlanabb legyen a tekintet. Emellett fiatalosnak is tartják. Ezzel szemben a macskaszemeknél (cat eyes) inkább a drámaiabb hatást akarják elérni. Úgy mondd, egyszerre szeretnének aranyosak, lenni, mint egy ártatlan kiscica, és szexis hatást szeretnének kiváltani. 
Néhány képviselője ennek a trendnek:
- puppy eyes: Hyuna (4Minute), Park Bom (2NE1), Woohyun (Infinite)
- cat eyes: CL (2NE1), Fay (MissA), Krystal (fx)


2015-ben is rengeteg kisebb nagyobb újdonság hódított, de ezek közül csak kettőt szeretnék kiemelni. Az egyik az úgynevezett gradient ajkak, mely igaz, hogy évek óta hódít(ana), de még csak most találtak tökéletes megoldást rá. A tavalyi évben dobták piacra azt a 2-3 színű rúzst, mellyel el lehet érni a tökéletes színátmenetet az ajkainkon. Szóval, aki merészebb eldobhatja az alapozós megoldást, mert a problémára megérkezett a megoldás, és így már nem kell szenvedni ezzel. A másik újdonság nem annyira "fontos", de jelentős. Köztudott tény, hogy a koreaiak a natúr színeket szeretik, így ez nagy úttörésnek számít. Az idolok használtak élénkebb színeket, de a 2015-ös évben az "átlagos" koreai nők is beruháztak színesebb szemhéjfestékekre köztük leginkább a vörös árnyalatokra. 

+1. Lehúzható rúzs: A koreaiak kifejlesztették azt a rúzst, melyet fel kell kenni, hagyni kell megszáradni és egyszerűen le kell húzni. De ez miért jó? A legtöbb rúzzsal szenvedünk egy sort mire a tökéletes árnyalatot/ hatást megkapjuk, ha ezzel meg vagyunk és kis idő után megszomjazunk vagy megéhezünk tönkre is ment a munkánk. Emellett megfog mindent egy-egy ilyen termék, és ritka találni olyat, ami pénztárca kímélő, sokáig bírja és nem fog meg semmit. Viszont ez a "lehúzható rúzs" elvileg 12 órát kibír és még hidratál is. Nem fog meg semmit, és ha hozzányúlunk akár a kezünkkel nem jön le egykönnyen. A használata is egyszerű fel kenjünk, majd 5-10 percig hagyjuk megszáradni (attól is függ, hogy mennyire szeretnénk intenzívre a hatást) és lehúzzuk ^^. 

Japán:
Köztudott tény, hogy a japán emberek tudnak nagyon bizarrak lenni. Nos, ez nincs másképpen smink téren se. A tavaly év két legnagyobb durranása elsőnek elég ijesztőnek és furának hathat, mivel lehet, a hétköznapi életből vannak kiragadva, de nem éppen kellemes élményekhez kötődnek. Ki szeret beteg lenni vagy másnapos? Szerintem senki sem, de Japánban tavaly ez smink trend volt! Nézzük meg őket jobban. 


Mi jellemző az emberre, ha másnapos? A szemek puffadtak és vörös pír van alatta emellett még fáradtnak és meggyötörtnek látszanak. Most ugyan ezt a hatást képzeljük el sminkben és meg is volnánk. A végeredmény egy kicsit beteges, zilált külső. Emellett sok lány gondolja úgy, hogy ezzel a sminkkel azt sugallja, hogy törékeny és gondozásra van szüksége. 

Talán nincs messze a fentebb említett hatástól a betegség, amikor azok vagyunk az arcunk piros/ sápadtak vagyunk és semmihez sincs kedvünk. Ez a szépségtrend viszont pont erről szól. A lányok sápadttá sminkelik az arcukat és a szemük köré pirosítót tesznek, mellyel egy törékeny porcelán baba hatását keltik, akit védelmezni kell. 


Mindenesetre, ha éppen betegek vagy másnaposak vagyunk, és mennünk kell, valahova ki lehet próbálni a fentebb említett két sminket, mellyel jobban rá tudunk dobni az állapotunkra vagy éppen el tudjuk vele takarni. Remélem elnyerte a tetszéseteket az első bejegyzésem, és továbbra is olvasni fogtok!^^ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése