2016. június 8., szerda

#20. Anime ~ Anime teóriák I. rész

Sziasztok! ^-^
Meghoztam a hónap első bejegyzését és a blog történetében ez már a 20, így egy elég érdekes kis cikket szerettem volna összehozni számotokra. ^-^ Minden mesének van valami története, háttérsztorija, amit kevesen ismernek, mert nem járnak utána illetve rengeteg olyan elképzelés van, amelyeket rajongók készítettek, de mi a helyzet az animék világában? Sok teóriát olvastam már a 90-es évek meséiből, így buzgón áltam neki információkat keresni és igen, találtam és elég érdekeseket ^-^. Most 5 darab anime teóriát hoztam számotokra, és ha lesz rá igény akkor folytatni fogom ezt a sorozatot. A teóriák SPOILERT tartalmazhatnak!

1. D.Gray-man
Egyes rajongók szerint Mana -Allen nevelőapja- és az Ezeréves gróf egy és ugyan az a személy. Hogy miért? Amikor a gróf felveszi az emberi alakját nagyon hasonlít a fent említett férfira, és ez megmagyarázná, hogy azon a bizonyos éjszakán miért nem ölte meg főhősünket. Mana nem emlékszik arra, hogy mi történt 17 és 42. születésnapja között, abban az időszakban ő lett volna a gróf? Nagyon hasonló a mentalitásuk. A gróf és Mana is közel áll a 14. Noéhoz, illetve mindketten úgy öltözködnek, mint a bohócok. A grófnak szintén volt emlékezett kiesése, és csak arra az időszakra emlékszik, amikor Noé volt illetve az, tehát Mana elfelejtette egy időre, hogy ő a gróf és csak az emberi formájára emlékezett, tehát azt is elfelejtette, hogy az ördögűzők és a Noék között harc folyik. Ez megmagyarázná, hogy miért nevelte fel Allent. Road, aki szintén Noé megvédte Manát a többi Noétól, tudta volna, hogy ő valójában a gróf? A gróf Noé neve Adam, melyet ha megfordítunk (Mada) nagyon hasonlít a Mana névre.
 A másik teória szerint kétséges a "Szív" kiléte, legalábbis annak felhasználója (szerk.megj.: a manga egy időre abba maradt, hiszen a mangaka betegség miatt nem tudta folytatni, így ez a teória abból az időből származik). Maga a szív a fő ártatlanság, ha azt elpusztítják az összes ártatlanság kihuny és az ördögűzők elvesztik erejüket. Sokak szerint vagy Allen vagy Lenalee a szív. Allen -mivel ő a főhősünk, így természetes lenne, ha ő lenne az- egyes elméletek szerint csak a 14. Noé utódja, hiszen tud a Noék zongoráján játszani illetve a kottájukat olvasni, hiszen Manával együtt dolgozták ki azt, melyet Allen kiskorában még csak egy játéknak hit. A másik érv amellett, hogy valójában ő lehetne a "Szív" az a felgyógyulása azután, hogy Tikky Mikk -egy Noé- tönkre tette az ártatlanságát, illetve az utolsó részben elbánik Lenalee-vel egy 3. szintű akumával. Lenalee ártatlansága hatalmas fejlődésen megy keresztül, hiszen felszerelés típusúból parazita lesz, illetve többször megmentette felhasználója életét. Kanda sem lehet az ártatlanság, hiszen nem megy át semmilyen folyamaton, csak fejlődik. De akkor ki lehet az? Egyes rajongók szerint a "Szív" valójában Lavi, hiszen róla semmit sem tudunk. Hol szerezte az ártatlanságát? Mennyire fejlődött? Semmit sem tudunk róla néhány támadásán kívül. Azt sem tudjuk, hogy lett bookman vagyis krónikás, aki feljegyzi a történelmet. Egy másik rajongó szerint szintén Lavi a "Szív", Allen pedig, mint a 14. utódja védi azt. Emellett van utalás az animében arra, hogy a krónikások egykor a Noék információszerzői voltak, csak átálltak az ördögűzők oldalára. 

2.  Pokémon
Nagyon sok gyerek kedvence volt azok közül, akik a 90-es években születtek. Akkor még lehet nem tűnt fel néhány dolog, de most lehet, hogy igen? Néhány rajongó felvetette azt a kérdést, hogy miért nem ismeri senki se főhősünket Ash Ketchum-ot hogyha annyi helyre eljutott és sok-sok dolgot vitt végbe? A másik kérdés pedig, hogy miért marad mindig 10 éves? Nos, a kérdésre a választ a legelején kell keresni... Konkrétabban a legeslegelső résznél. Ugye mindenkinek meg van az a kép, amikor Ach villámcsapások áldozata lesz Pikachu által? Itt kell keresni a választ. A villámcsapások hatására főhősünk évekig tartó kómába esik, így minden csak a fejében játszódik le, a saját kitalációja, így lehetséges az, hogy minden rendőrnő és ápolónő dettó ugyan úgy néz ki -akik a rokoni kapcsolatokra hivatkoznak egyébként-, hogy nem esik komolyabb baja egy-egy részben illetve így marad mindig 10 éves, hiszen csak erről az időről vannak konkrét emlékei. 

3. Haruhi Suzumiya
Egyes felvetések szerint nem Haruhi, hanem Kyon az egyetlen "Isten" az animében. Sokan hihették azt, hogy Haruhinak valójában természetfeletti képességei vannak, de egyes állatások szerint minden ami történik Haruhival az Kyon műve, aki ezt öntudatlanul teszi, hiszen nincs tisztában isteni eredetével. A sorozat legelején meg is jegyzi, hogy hinni akart minden földönkívüliben, utazásokban, de ezeket a késztetéseket megtanulni elnyomni. Tehát megtanulta elnyomni a képességeit, de ezáltal felerősítette azokat, melyek Haruhi-n csapódnak. Illetve Kyon-nak sosem esik komolyabb baja az anime során pedig kerülnek életveszélyes helyzetbe. Talán az elnyomott ereje megvédené?

4. Naruto
Gyerekkorunk egyik legnagyobb kérdése lehetett az, hogy mi rejtőzött Kakashi maszkja alatt? Ezen Narutóék is elgondolkodtak az anime alatt, így lehet, hogy túl nagyok az ajkai vagy a fogai, így inkább elrejti ezt a szépség hibáját. Viszont találtam egy olyan fan teóriát miszerint kedvenc tanárunk az édesapja miatt hordja a maszkot. Az édesapja egy megbecsült nindzsa volt a faluban, de ugyan akkor családi problémákkal küszködött -ez az anime alatt nem nagyon hangzik el, illetve családi problémáról sose hallunk. Viszont nem a problémákon van a hangsúly, hanem apja viselkedésén, hiszen rengeteg szabályt megvetett, nem tartott be, mely később a társai halálához is vezetett. Mivel fontos egymás tisztelete, ezért ez elítélendő dolog volt illetve a szabályok betartása is elég fontos egy nindzsa életében. Ebből jött a teória miszerint Kakashi apja bűnei miatt hord maszkot, hiszen akárhányszor a tükörbe néz édesapja arca tekint rá vissza, így olyan mintha saját maga követte volna el a bűnöket. Annak érdekében, hogy ezt ne láthassa maszkot húzott a fejére ezzel enyhítve bánatát. 

5. Yu Yu Hakusho
Egy rajongó felvetette azt a kérdést, hogy Sakyo irányította-e az egész történetet? Hiszen eléggé kulcsfontosságú szerepe volt, hiába nem szerepelt annyit az animében. De miért gondolhatta ezt a fan? Sakyo fő terve az volt, hogy elárassza világunkat démonokkal, melynek lépését elindította, hiszen egy kisebb kaput megtudott nyitni, melyen keresztül alacsony rendű démonok áttudtak jönni világunkba. Támogatókat szerzett ennek megvalósítására, akikkel később belepték az alvilágot. A támogatók is a démonokból és különböző fogadásokból éltek meg. A hatalomvágy és a gyengébb szenvedtetése tipikus emberi bűn, ennek következménye az lett, hogy különböző rendezvényeken megkínozták ezeket a démonokat. Ez Koenma fülébe jutott, így odaküldte Sensui-t aki az akkori szellemdetektívet. Tehát Sensui valójában Sakyo tette miatt kattant be hiszen az ő rendezvénye szörnyűségeit látta? Illetve a másik teória az, hogy mivel kinyílt az átjáró az emberi világba Hiei és Kurama valójában ezáltal jutott az emberek közé, hiszen amúgy nem tudtak volna, mivel az alvilág és az emberek világa el van választva egymástól egy védőmező által. A fentebb említett dolgok következtetése, hogy valójában minden egyes szereplő Sakyo bábja volt, még halála után is. 

Ennyi lett volna ez a bejegyzés. Szerintetek melyik igaz és melyik nem? Mi a ti véleményetek? ^-^ Ha tetszett a bejegyzés kérlek, értékeld a cikk alatt vagy kommentben/chatbe is írhattok véleményt! ^-^

3 megjegyzés:

  1. De a védőmezőn csak B szintnél kisebbek jöhetnek be, kurama újra születtet a világban. Hiei pedig úgy juthatott át hogy mivel a szeműtéte (XD) le vitte a lélekenergiáját igy át tudhatott menni. Sőt igazából Toguro is át tudd rajta menni mert ő csak B osztályú szörny.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a B osztály az valójában D
      Ezt Hokusim is mondta amikor elmentek Yusukeért Kurokohoz szóval sem Hiei sem pedig Toguro nem voltak D osztályú szörnyek így valóban Sakyo lehet a háttérben

      Törlés
  2. De Mana nem lehet a gróf mert láttuk ahogyan Allen démonná változtatta majd pedig megölte valamint a gróf is ott volt (mert csak ő tud démonokat teremteni)

    A másikról annyit hogy akármelyik tábornok lehetne a szív vagy akár a másik bookman is

    VálaszTörlés