2016. május 12., csütörtök

#16. Anime ~ Super Lovers (スーパーラヴァーズ) BL!

Sziasztok! ^-^
Ma volt egy kis időm, ezért hoztam nektek egy kis "rendhagyó" bejegyzést. Egy most futó animét szeretnék nektek bemutatni, ami még elég friss, mivel az tavaszi szezonban jelent meg múlt hónapban ^-^. 

Katt a képre a nagyobb méretért!
Cím: Super Lovers
Japán cím: スーパーラヴァーズ
Debütálása: 2016. április 6. 
Hossza: 10 epizód 
Műfaj: vígjáték, dráma, iskolai élet, romantikus, shounen ai
Mangaka: Abe Miyuki
Rendezte: Shinji Ishihira
Írta: Yoshiko Nakamura
Animációs stúdió: Studio Deen

Történet:
Főszereplőnk Kaidou Haru éppen a nyári szünetét élvezné, amikor is édesanyja felhívja, hogy menjen sürgősen Kanadába hiszen haldoklik. Ezért Haru Tokióból egyenesen egy Vancouver melletti erdőbe utazik. Viszont megérkezve látja, hogy édesanyja Haruko épp és egészséges, csak éppen vicces kedvében volt. Haruko valójában azért hívta fiát haza, hogy megneveljen egy kutyát, Rent... Jobban mondva egy 8 éves kisfiút, akit örökbefogadott a Kaidou család. A bonyodalmak innen kezdődtek, hiszen főszereplőnknek Renből egy "civilizált" embert kellett faragnia egy nyár alatt. Több kevesebb sikerrel. Haru ígéretet tesz Rennek, hogy pár év múlva elviszi Japánba. Ám mikor Haru visszatér Japánba autóbalesetet szenved és amnéziás lesz, mindenre emlékezett csak azt a nyarat felejtette el, amikor édesanyjánál nyaralt. Pár év után egy ügyvéd felhívja Harut, hogy menjen az irodájába.  Ekkor derül ki az a tény, hogy Rent örökbe fogadták és Harunak kell nevelnie. 

Szereplők:
Kaidou Haru
Haru mindenkivel nagyon kedves, és egy igazi nőcsábász (addig a pillanatig, amíg nem találkozik Rennel). Az embereket ennek ellenére 3 nagy kategóriába sorolja be: család, testvérek és mindenki más. Akármelyik kategóriát nézzük nagyon nehéz oda bekerülni. Rengeteg ember veszi körül, mégis magányos. Szülei elváltak, így egy ideig édesanyjával élt Kanadában, majd visszaköltözött Japánba édesapjához. Viszont az apa újraházasodott, és hozott magával az új 'anya" mellé két kistestvért is, akik ikrek voltak. Haru balesetében a szülei meghaltak, így árvaházba került. Eltelik 6 év és hosztként kezd el dolgozni egy viszonylag drága bárban. Majd bizonyos okok miatt abba hagyja ezt a fajta munkát. Szoros kapcsolat alakul ki közte és Ren között.

Kaidou Ren
A történetünk másik főszereplője. Ren egy nagyon szorgalmas, becsületes és megbízható fiú. Állítólag nem emlékszik semmire a múltjából, kivételt képez ez alól a neve és a kora. 2 évre árvaházba kerül, ahonnan Haruko (Haru édesanyja) örökbe fogadja. Egészen addig a fiút bántalmazták, amiről "senki" sem tudott. Ren amíg Kanadában volt sokat játszott Haruko kutyáival, akikkel felfedezték az erdőt. Emellett a nő taníttatta, hiszen mag is fizikus volt, így egyetemi szintű fizika és matematikai tudásra tett szert a fiú. Ren betartotta azt az ígéretet, amit Haruval kötöttek, így pár év után Japánba költözött. Mivel nagyon szokatlan volt számára a japán kultúra sok időt töltött a könyvtárba, hogy a kínai és japán klasszikusokat tanulmányozni tudja. Emellett Haru volt az egyetlen és első, akit közel engedett magához.

Vélemény:
Az idei anime szezonból ez volt az első, amit nagyon vártam - a D.Gray-man mellett, de még arra sajnos várnom kell. Hiába van tele drámai pillanatokkal a mű, mégis tartalmaz vicces jeleneteket, ami oldja a feszültséget. Leginkább Haru és Ren harca, ami ezeket kiteszi, hiszen nem könnyű egy gyerekkel bánni. A grafikája gyönyörű, hozza a 2016-os színvonalat, így arra egyáltalán nem lehet panasz. Az opening és ending zenék passzolnak a sorozat látványához és hangulatához is. A szinkronszínészekre sem lehet panasz,mivel nagyon eltalálták a karakterekhez a hangokat. Pozitívum volt számomra, hogy a két főszereplő helyébe teljes mértékbe bele tudja magát képzelni az ember. A történet nem vontatott, sőt talán az egyetlen negatívuma lehet az, hogy kicsit túl gyors, néhány dolgot ellehetett volna húzni (bár az tény, hogy még mindig futó mangáról van szó, mivel a történet egy manga adaptáció). Amit kiemelnék, hogy hiába kapta a shounen ai (fiú szerelem) besorolást, azoknak is élvezhető, akik egyáltalán nem szeretik ezt a műfajt. Hogy miért? Az érzelmek és kapcsolatok szépen le vannak vezetve, bele lehet élni magunkat a karakterek bőrébe, gyönyörű a grafika, sok benne a bishi, van mondani valója és háttértörténete, nagyon jó délutáni kikapcsolódás, ha nevetni szeretne az ember ^-^.

Remélem tetszett ez a kis rövid ismertetőm ^-^. Ha valaki meg szeretné nézni indavideón megtalálja, jó szórakozást hozzá! ^-^. Illetve a végére egy kis közlemény ^^ köszöntsétek sok szerettem Hime-chant, a társadmint. Mától az ő munkáját is látni fogjátok a blogon, sőt az elsőt már olvashatjátok is, hiszen a Block B tagjairól hozott nektek érdekes információkat! ^-^

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése